Norra kindlustusselts Gjensidige Forsikring ostis Läti Parex Kindlustuse

15. september 2006, 15:02

Kolmapäeval ostis Norra kindlustusselts Gjensidige Forsikring 360 miljoni krooni eest ASi Parex Kindlustus.

Käesolevaks ajaks on Gjensidige Forsikring saanud kõigi vajalike järelevalveinstitutsioonide load ja on esimene Norra kindlustusselts, mis alustab oma tegevust Balti riikides, teatas Parex Kindlustus.

Gjensidige Forsikringi lähemate aastate äriline eesmärk on suurendada Parexi turuosa Lätis, Leedus ja Eestis.

ASi Parex Kindlustus juhatuse esimees Dace Brumziede märgib: 'Me oleme väga rahul, et oleme selle tehingu tulemusel saanud aktsionärid ja partnerid, kellel on rohkem kui 100 aasta vanune kindlustustegevuse kogemus.'

AS Parex Kindlustus on loodud 1994.aastal ja on Läti suuruselt kolmas kahjukindlustusselts, kelle turuosa on 10%.

ASile Parex Kindlustus kuulub 100% Baltic Polise aktsiaist, mis on suuruselt kaheksas kahjukindlustusselts Leedus. Eestis on kindlustusseltsil filiaal, mis on registreeritud 2005.aasta lõpus ja on käesoleva aasta juuli kuuks kasvatanud oma turuosa 2%-ni.

AS Parex Kindlustus lõpetas Lätis esimese poolaasta kui suuruselt 3. kahjukindlustusselts, kogudes 8,8 miljonit Läti latti kindlustusmakseid ja saavutades 39%-lise kasvu võrreldes möödunud aasta sama perioodiga. Hüvitisi maksis kompanii välja 2,4 miljonit latti, üle 43% rohkem kui mullu. Esimesel poolaastal sai kindlustusselts 492 000 latti kasumit.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing