Savisaar tegi Ansipile ära: laevandustoetused tulevad

15. september 2006, 10:06

Ehkki peaminister Andrus Ansip on avaldanud vastuseisu laevandustoetustele, surus Tallinkiga heades suhetes olev Edgar Savisaar toetuse siiski läbi.

„Ma tõstaksin esile ka selle, et täna valitsus eelarves võttis põhimõttelise otsuse hakata toetama laevandust sarnaselt sellele, nagu ta toimub mujal Euroopas. Jah, võib öelda, et summad ei ole veel suured, aga asi pole selles, tähtis on põhimõte. Me ei tahaks jätta oma laevandust konkurentsiseisus nõrgemasse seisu, kui teised on,” sõnas majandus- ja kommunikatsiooniminister Edgar Savisaar eilsel valituse pressikonverentsil.

„Eesti soodne ettevõtluskliima ja maksupoliitika annab kõigile ettevõtlussektoritele võrdsed võimalused. Ma ei toeta ühe majandusharu riiklikku eelistamist ja toetamist. Ettevõtlus peab arenema oma loomulikku teed pidi vastavalt konkurentsivõimele ja majandusarengutele,” kommenteeris toetuse andmist juunis peaminister Andrus Ansip.

Maksusoodustused on ebaefektiivseim viis ühe majandussektori soodustamiseks. Erandite tegemine muudab maksusüsteemi administreerimise kulukamaks ja keerulisemaks. Ma ei toeta ühe majandussektori jaoks maksuerisuste tegemist, eriti veel tervishoiu- ja pensionisüsteemis. Samuti on küsimus, mille või kelle arvel tuleks riigieelarves kulusid vähendada või jätta samale tasemele, kui hakataks laevandusettevõtteid toetama, seisis Ansipi vastuses.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing