ÄP 5 aastat tagasi: Rünnakud USAs ei kärbi Eesti kasvuootusi

ÄP 18. september 2006, 00:00

Valitsuses on taas arutlusel 2002. aasta riigieelarve seaduse eelnõu, mille koostamisel ei ole USA terrorirünnakute mõjudega otseselt arvestatud, kirjutas Äripäev viis aastat tagasi.

Rahandusministeeriumis valminud järgmise aasta riigieelarve projekt tugineb septembri algul valminud prognoosile, mille järgi on Eesti järgmise aasta majanduskasv 5%. Prognoos on sarnane IMFi poolt tehtud ennustusega. Eesti Pank on varem majanduskasvu numbriteks pakkunud kuni 5,7%, samasuguse numbri on välja käinud ka Euroopa Komisjon.

Tuleva aasta 33,4 miljardi kroonine riigieelarve on suurenenud 12%. Kasv on eelarvesse planeeritud põhiliselt maksutulude arvel. Eesti Panga president Vahur Kraft tunnistas aga möödunud nädalal, et USA katastroof võib maailma majanduskasvu taastumist edasi lükata ning Eesti Pank võib oma 2002. aasta prognoosid veel ümber vaadata.

Hetkeseis: Eesti majandus kihutab edasi 12% tempos ja viie aasta tagused mured on unustatud.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing