DHL võtab Tallinn–Helsingi liinil kasutusele suurema kaubalennuki

Raimo Ülavere 18. september 2006, 11:42

Tänasest võtab logistikafirma DHL kullersaadetiste veoks Helsingi ja Tallinna vahel kasutusele ligi kolm korda suurema kandevõimega kaubalennuki.

Uus 5,5tonnise kandevõimega AN-26 tüüpi lennuk kiirendab kaupade kohaletoimetamist ning võimaldab kiirkullerteenusega vedada mahukamaid ja raskemaid kaupasid, teatas firma.

DHL Eesti tegevjuht Evert Kreek põhjendas uue lennuki kasutuselevõttu üha suurenevate kaubamahtudega.

Enim kiirendab uus lennuk importsaadetiste kohaletoimetamist, mis moodustavad kogu kaubaveost ligi kaks kolmandikku. Kui varasem lennuk toimetas kaupu Helsingist Tallinnasse kaks korda päevas, siis uus suurem lennuk toob need korraga ja kaubad jõuavad seega kiiremini ka saajale.

Tänu suurematele mõõtmetele ja kandevõimele võimaldab uus lennuk transportida kiireloomuliselt ka raskeid ja mahukaid saadetisi (kuni 2000 kg), mille vedu varasemalt toimus aeglasemate transpordivahenditega. Nii võib näiteks Aasiast nüüd mahuka kauba kätte saada kahe tööpäevaga senise kolme tööpäeva asemel. Lisaks lüheneb saadetiste kättetoimetamisaeg ka seetõttu, et lennukiga saab kasutada uusi konteineraluseid (Unit Loading Device), mille käitlemine on kiirem.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing