EPL: Enamik tööandjaist seob palga töötulemustega

18. september 2006, 09:33

Ettevõttele väärtuslikud töötajad saavad kõrgema palga senisest kergemalt.

78% Eesti ettevõtteist muudab palku vähemalt kord aastas, selgub Eesti Panga korraldatud ettevõtete palgakujunduse uuringust. Seitsmendik küsitletud firmadest muudab palku isegi kord poolaastas. 78 protsenti tööandjaist maksab töötajale palka sõltuvalt tootlikkusest või töö mahust, tähsuselt järgnevad ettevõtte käibemuutus ja töötajate elatustaseme languse ärahoidmine, kirjutas Eesti Päevaleht.

Yit Ehituses vaadatakse palgad juhtkonna tasandil üle kaks korda aastas. Teiste töötajatega arutatakse palku hindamis- ja planeerimisvestlustel. Personalijuht Kärt Kirso sõnul on palga tõstmise ajendiks see, kui töötaja teeb senisest rohkem, suudab rohkem vastutust võtta ja/või kui turul makstakse selle töö eest juba rohkem kui Yit Ehituses. Tema sõnul jälgib ettevõtte väga tähelepanelikut konkurentide ja oma sektori palkade arengut.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing