SEB Eesti Ühispank pakub viit uut investeerimishoiust

Raimo Ülavere 18. september 2006, 11:27

SEB Eesti Ühispank pakub alates tänasest viit uut investeerimishoiust, mille tootluse protsent sõltub maailma erinevate aktsiaindeksite kasvust, teatas pank.

Investeerimishoius 'Lääne-Euroopa' on SEB Eesti Ühispanga tähtajaline hoius, mille intress on seotud juhtivate Lääne-Euroopa börsiettevõtete eduga. Hoiuse intress sõltub Lääne-Euroopa seitsme juhtiva aktsiaindeksi põhjal koostatud aktsiaportfelli tootlusest. Finantssektor moodustab portfellist veidi üle kolmandiku, ülejäänud sektorid jäävad alla 10 protsendi. Suurimad firmad on ravimitootja Novartis, panganduskontsernid Unicredito, Santander ja ING ning toiduainetetootja Nestlé. Sarnase aktsiaportfelli väärtus on möödunud kolme aasta jooksul kasvanud 57 protsenti.

Investeerimishoiusest 'Lääne-Euroopa' on võimalik valida ka riskipreemiaga versiooni või USA dollarites versiooni. Hoiuperiood on 3 aastat.

Veel hakkas SEB Eesti Ühispank pakkuma investeerimishoiuseid 'Arenev Maailm Riskipreemiaga 5%' ja 'Arenev Maailm Riskipreemiaga 12%'. Tegemist on tähtajaliste hoiustega, mille tulumaksuvaba intress on seotud Hiina, Brasiilia, Tšiili, Mehhiko, Lõuna-Aafrika, Venemaa, Poola, Tšehhi ja Ungari juhtivate börsiettevõtete eduga. Energiasektor moodustab antud portfellist üle 28 protsendi ja finantssektor 24 protsenti. Suurimad firmad indeksis on energiasektori suurfirmad Gazprom, LUKoil, Surgutneftegaz ja PetroChina ning kaevanduskompanii Anglo American. Hoiuperiood on 2 aastat. Sarnase aktsiaportfelli väärtus on möödunud kahe aasta jooksul kasvanud tervelt 102 protsenti.

Kõigi SEB Eesti Ühispanga investeerimishoiuste puhul on hoiustatud summa säilimine 100protsendiliselt tagatud. Investeerimishoiustelt teenitud intress on tulumaksuvaba.

Eelpool kirjeldatud investeerimishoiustega on võimalik liituda kuni 16. oktoobrini 2006.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing