Liikluskindlustamine läheb lihtsamaks

Harry Tuul 19. september 2006, 00:00

"Plaanitakse vähendada bürokraatiat lepingu sõlmimisel - loobutakse lepingu vormist paberkandjal, kaob ära ka nõue kanda liikluses kaasas poliisi," tõi ERGO Kindlustuse ASi juhatuse liige Georg Männik välja nähtavaima muudatuse, mis teeb seaduse inimesekesksemaks. Seega võib lepinguid sõlmida näiteks elektroonselt ning politsei kontrollib kindlustust e-politsei vahendusel registrist.

Kindlustuse hinnad lähiajal ei tõuse. "Kindlustussummasid muudetakse alles 2009. aasta lõpus. Praegu ei ole If Eesti Kindlustus veel prognoosinud, kui palju võivad maksed seadusemuudatuse tõttu muutuda," sõnas seltsi vastutav aktuaar Karin Kukk.

"Meie arvates need muudatused ei peaks tingima maksete kasvu," ütles ka Männik.

Ka rahandusministeeriumi arvutuse järgi on muutus minimaalne ja kindlustushinnad tõusevad 2009. aastal 2,5 protsenti ja 2012. aastal veel 0,5 protsenti.

Nimelt tõusevad kahjuhüvitiste piirmäärad juhtumi kohta varakahju puhul 1,6-lt 15,6 miljonile kroonile ja isikukahju korral 5,5-lt 78 miljonile kroonile. "Uued kindlustussummad on määratud piirmäärana ühe kindlustusjuhtumi kohta, olenemata kannatanute arvust," selgitas Ifi jurist Eero Johannes.

Kui praegu hüvitatakse nii jalakäijale kui ka ratturile vaid isikukahju, siis edaspidi ka varakahju. "See on hea uudis ennekõike jalgratturitele, kellele kokkupõrkes sõidukiga hüvitatakse tulevikus ka näiteks rattale tekkinud kahju, sõltumata sellest, kas õnnetuses oli süüdi sõiduk või rattur," ütles rahandusministeeriumi pressiesindaja.

Tundmatu sõidukiga tekitatud kahju korral tasub Eesti Liikluskindlustuse Fond praegu vaid isikukahju, kuid tulevikus hüvitatakse raskete vigastuste korral ka varakahju.

Eelnõu jõustumine on planeeritud 1. jaanuariks 2007.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    24. November 2011, 16:16
    Otsi:

    Ava täpsem otsing