Oberschneideri partner paneb Eesti kinnisvarasse pool miljardit

Gert D. Hankewitz 19. september 2006, 00:00

Eesti kinnisvaraturg ei ole vaid rikaste Vene, Inglise ja Soome ärimeeste jaoks - siinsest kinnisvarabuumist üritab kasu teenida ka Austriast pärit börsiettevõte Immoeast, kinnisvarafond, mis arendab büroo- ja elamuehitusprojekte mitmes riigis.

Koos kinnisvaraärimees Paul Oberschneideriga arendab firma Haaberstis Rannamõisa teel elamuprojekti, kuhu peaks tulema 805 korterit. Praegu oodatakse ehitusluba, seejärel lüüakse ka kopp maasse.

"Nemad ongi huvitatud just elamuarendusprojektidest," kommenteeris austerlaste tegemisi nende siinse partneri Paul Oberschneideri firma Häuser-Oberschneider finantsjuht Kaja Kirsch. Tema sõnul otsitakse praegu Haabersti kõrval ka teisi projekte, millesse sukelduda. "Kui midagi põnevat tuleb, võiks teha. Mitte ainult Eestis, aga ka Lätis, Leedus ja Poolas," lisas Kirsch.

Et kõik partnerluslepingud on Immoeasti ja ettevõtete kolmanda partneri Briti investorfirmaga Grainger Trust sõlmitud, pole vaja võimaluse saabudes selle üle ka kaua juurelda.

Enamik Haabersti projekti läinud rahast on Kirschi sõnul tulnud just austerlaste käest, kuigi täpset summat Kirsch öelda ei tahtnud. Ettevõtte kodulehekülje järgi on aga projekti maksumus 31 miljonit eurot ehk 484 miljonit krooni.

Kohalikele kinnisvaraarendajatele Immoeasti siinne tegevus uudisena ei tule. Arco Investeeringute juht Veiko Pedosk ütles, et välismaised firmad tunnevad suurt huvi kohalike arendajate vastu, kellega koostöös on tihtipeale hõlpsam projekte läbi viia, mistõttu austerlased siin üksi tegutsema ei hakanudki. "Peame välisettevõtete huvi kohaliku turu jaoks positiivseks, sest see avardab koostöövõimalusi," lisas Pedosk.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
24. November 2011, 16:16

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing