Kuldaktsia eelnõu homme Riigikogus

19. september 2006, 14:38

Homme on Riigikogu menetluses eelnõu,
millega riik või kohalik omavalitsus saaks omada vetoõigust ehk kuldaktsiat,
kirjutab Sven Sester homses Äripäevas.

"Sellega tahetakse lubada riigil või kohalikul omavalitsusel neis äriühingutes, kus riigi või omavalitsuse osalus on väiksem kui 50%, teatud küsimustes omada vetoõigust. Jutt on äriühingutest, mida riik või omavalitsus on erastanud või tulevikus erastab. Ausalt öeldes ei kujutaks ette, et näiteks Telekomis, kus riigil on 27%, oleks tal blokeeriv õigus. Milleks?" küsib Riigikogu majanduskomisjoni aseesimees Sven Sester.

"Mina eelistaksin, et monopole või määrava turujõuga ettevõtteid kontrollitaks avalike üldnormide ja sõltumatute regulaatorite, mitte nõukogu poliitiliste üksikotsuste kaudu. Vastasel juhul astume sammu tagasi sovjeetliku poliitbüroost juhitud käsumajanduse suunas. Seetõttu olen kuldaktsiate vastu," resümeerib Sven Sester.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
19. September 2006, 14:38
Otsi:

Ava täpsem otsing