ÄP 5 aastat tagasi: SEB ja Swedbank loobusid ühinemisest

ÄP 20. september 2006, 00:00

Rootsi pangad SEB ja Swedbank teatasid pärast erakorralist ühisnõupidamist, et Euroopa Komisjoni seatud ühinemistingimused on neile vastuvõetamatud, kirjutas Äripäev viis aastat tagasi. Pangad teatasid, et on seetõttu otsustanud ühinemisest loobuda ja jätkata kumbki oma panga tugevdamist.

Euroopa Liidu konkurentsiamet nõuab, et pangad peavad ühinemise korral loobuma suurest pangakontorivõrgust, millega kaasneb paljude klientide kaotus. Pangad leiavad, et sellised piirangud muudavad ühinemisest saadava kasu olematuks.

Seega jäi sündimata Euroopa suuruselt 25. pank, millel oleks olnud Euroopas 11 miljonit klienti ja hallatavaid varasid kokku 3550 miljardit Eesti krooni. Börsil on Swedbanki aktsial viimasel ajal läinud SEBi aktsiast paremini, kahe panga börsiväärtus on võrdsustunud 94,5 miljardi Eesti krooni tasemel.

Hetkeseis: Hansapanga emapank Swedbank ja Ühispanga emapank SEB on tänini konkurendid. Eestlaste seas on populaarsemad Swedbanki aktsiad, mida osteti kokku eriti pärast Hansapanga börsilt lahkumist.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing