Linnaametnikud ei loobu autost

Piret Reiljan 20. september 2006, 00:00

"Mis te siin niisama passite, tõstke siis vähemalt tõkkepuu meie jaoks üles," teatas hetkeks autost välja lipsanud ja niisama kiirelt sinna tagasi istunud ametnik Äripäeva fotograafile. Uhkete ning vähem uhkete autodega täitus linnavalitsuse taga asuv parkla veerand tunniga.

Linnavalitsuseesisel tänaval oli jalgsi liikuvaid inimesi küll palju, ent suurem osa neist vooris linnavalitsuse uksest mööda, mitte sisse. Linnavalitsuse liikmetele mõeldud parkimiskohtadel seisis tööpäeva alguses neli autot.

"Tulin hommikul autoga tööle," tunnistas linnapea Jüri Ratas. Küsimusele, miks linnapea näiteks jalgrattaga tööle ei sõitnud, vastas Ratas, et eks kõik me üritame paremaks saada, nii ka tema. "Tavaliselt olen autovabal päeval tõesti alati jalgrattaga tööle tulnud, terve nädal on autovaba esimest korda," ütles ta.

Linnapea viimane kogemus ühistranspordiga jääb paari-kolme nädala taha. "Ma võin öelda, et Regati bussipeatusse jõudis buss minutipealt õigel ajal," meenutas linnapea.

"Ka mina tulin täna tõepoolest autoga tööle, sest sõitsin siia otse kodust Põltsamaalt," rääkis abilinnapea Taavi Aas, kes lubas, et nädala teisel poolel Tallinnas viibides kasutab ta kindlasti ühissõidukeid.

Autoga saabusid eile tööle ka abilinnapead Merike Martinson ja Kalev Kallo. "Eile tulin jalgsi tööle ja käisin oma käigud jalgsi. Täna olen autoga, kuna olen oma tööga seotud erinevate asutustega Mustamäel, kesklinnas ja Irus," rääkis Martinson.

Piima- ja kommitööstur Oliver Kruudale tuli autovaba nädal üllatusena. "Miks sellisel ajal autovaba nädal tehakse? Asjal oleks ehk mõtet mais-juunis, kui ilm on soe ja saab jalgrattaga sõita," arvas Kruuda. Ise Kruuda jalgrattaga tööle siiski ei sõidaks. "Mul on nii palju asju, et ratta peale ma neid naljalt ei mahuta."

Autovaba nädala kampaaniaga läks kaasa abilinnapea Olga Sõtnik: "Tulin täna tööle bussiga number 16, ka eile liikusin jalgsi ja trolliga number 3". Sõtnik lubas, et liigub ka ülejäänud autovaba nädala jooksul kodust tööle ja tagasi kas ühistranspordi või jalgrattaga.

Eile kell 12 oli autovaba nädala tarbeks loodud tasuta valvega parklates 140 sõidukit ja ühistranspordi tasuta päevapileti oli saanud 170 inimest, üleeile samal ajal olid need numbrid vastavalt 76 ja 108. Parklates on pealinna kampaania tarvis sel nädalal vaba 300 parklakohta.

Autoregistri andmeil on Tallinna registreeritud 184 000 sõiduautot, lisaks 2000 autobussi ja 34 000 veoautot.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. December 2011, 19:34

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing