Kruuda: mul on ükskõik!

22. september 2006, 12:55

Oliver Kruuda ütles, et tal on täiesti
ükskõik, et Res Publica ja Isamaaliidu liit talle tema annetusraha tagastas.

Isamaa ja Res Publica Liidu kaaspeasekretär Ott Lumi ütles ühispartei avalduses, et nad ei taha, et keegi võiks arvata, et nende erakonnal on Kruuda ees selliseid teeneid ja temaga selliseid suhteid nagu Savisaare parteil.
Kruuda ei teadnud, et ühispartei on talle raha tagastanud. "Mul on täiesti ükskõik," vastas Kruuda küsimusele, mis ta partei käitumisest arvab.

"Ma toetan kõiki erakondi. Tahan olla oma sõnade juures aus. Olen mitu korda tahtnud Res Publicale annetuse üle kanda, kuid on lihtsalt vahepeal meelest ära läinud," rääkis Kruuda.

Eelmise nädala Eesti Ekspressis ütles Kruuda erakondade toetamise kohta järgmist: "Ma toetan kõiki tegelikult. Aga Edgari nimi ja minu nimi paari panduna on jäänud kõlama. Kui lehest tuleb, et Kruuda toetab Keskerakonda, siis tuleb Reformierakond ja küsib ka. Siis ma toetan ka neid. Välja arvatud Res Publica. Nüüd toetan neid ka. Annan neile kohe... 5000 krooni annan! Rohkem pole mõtet, sest nagunii nad mandaati ei saa ja ei saa oma eesmärke ellu viia."
Kruuda märkis, et tema on sõnapidaja mees: "Mida ütlen, seda ma ka teen!"

Ärimees ütles, et talle on suvalised parteid, kelle nimegi ta ei tea, saatnud pangakonto numbreid. Ja ärimees kandis raha loomulikult üle, sest ta on ju nii varem lubanud.

Kruuda sõnul Res Publica ja Isamaaliidu käik teda ei solva: "Mind ei solva enam miski. Elada ei saa, kui kõige peale solvud." "See on nende valik. Res Publicas on palju toredaid inimesi, keda tunnen ja keda selles parteisse valede lubadustega meelitati," rääkis ärimees. "Eks see on mõne väikese inimese otsus."

Kruuda sõnul toetas ta Res Publica ja Isamaaliidu liitu just sel põhjusel, et ta seda lubas. "Mul on selline üldine toetamise taktika. Kunagi kuskil lehes kirjutati, et Kruuda toetab kõiki. Eks ma siis pean toetama," ütles Kruuda.

Kruuda ütles, et teda häirib see, et Eestis on parteid jagatud mustadeks ja valgeteks. "Mina olen avalikkuse silmiks Keskerakonna ja Rahvaliidu vankri ette rakendatud. Aga ma olen uhke, et olen nendega koos olnud!"

Kruuda tegi Isamaa ja Res Publica Liidule üllatusliku annetuse, kandes erakonna arveldusarvele 5000 krooni, mille erakond talle tagastas. 2002. aasta lõpus toetas Kruuda firma Keskerakonda miljoni krooniga.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
22. September 2006, 12:59
Otsi:

Ava täpsem otsing