Pankurid ostavad Eestis loomafarme

22. september 2006, 15:37

Investeerimispankurid on kokku ostmas Eesti
loomafarme, juhib tähelepanu ASi Balbiino turundusjuht Teet Anier esmaspäeval
Äripäevas ilmuvas kolumnis.

“Esmapilgul lausa uskumatu tegevus: varem on pangad ja pankurid pidanud põllumajandust tagurlikuks. Tegelikult pole siin midagi imelikku. Varem on paljud toiduainete tööstuste juhid rääkinud jaekaubanduse survest tootjatele-töötlejatele hindade alandamiseks. Nüüd on nad sattumas pihtide vahele ka teiselt poolt – toorainetarnijad pressivad hinnatõusuga peale ja tootjad on nagu kruustangide vahel, mis mõlemalt poolt ühtlase tempoga koomale suruvad. Seetõttu ei ole midagi imestada, kui piimatöötlejad hakkavad tegelema ka toorainega – seda ise tootma. Töötleva tööstuse jaoks, näiteks jäätisetööstuses on üks lahendus loomafarmide omamine.

Omandisuhe võimaldab kontrollida tarneahelat ja loob selge konkurentsieelise,” kirjutab Teet Anier.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
22. September 2006, 15:38
Otsi:

Ava täpsem otsing