Hüva nõu ökomajanduse arendamiseks

Ain Alvela 25. september 2006, 00:00

Lehekülge haldab MTÜ Ökoloogiliste Tehnoloogiate Keskus ning selle eesmärk on tutvustada ja propageerida ökoloogilist majandamist.

Lehekülg on jaotatud teemade järgi kolmeks. Esimeses blokis tutvustatakse põllumajandusliku keskkonnatoetuse eraldamise eesmärke, selle saamise võimalusi ning toetatavaid tegevusi.

Teine alajaotus on pühendatud mahepõllumajanduse tutvustamisele. Juttu tehakse sellest, mis üldse on mahepõllundus ja kuidas sellega alustada. Eraldi on keskendutud taime- ja loomakasvatuse mahetootmisele. Välja tuuakse nõuanded tarbijale, kuidas mahetoodet poodides ära tunda ja miks seda eelistada.

Kolmas blokk tutvustab ökoloogilisi ehitustehnoloogiaid, juttu tehakse keskkonnamõjude hindamisest, planeerimistegevusest, projekteerimisest ja viimistlusest. Iseloomustatakse looduslike ja tervislike materjalide omadusi, saadaval on valik konkreetseid projekte.

Iga alajaotuse juures on saadaval rikkalik kogu infomaterjale, viiteid asjaga seonduvatele internetilehekülgedele ja õigusaktidele. Kõiki alajaotusi saab kasutaja registreerimise korral ka kommenteerida, samuti on võimalik esitada teemapõhiseid küsimusi.

Tähelepanu väärivad lehekülje juures olevad otselingid Eesti naaberriikide maaelu arengukavadele. Lisaks on saadaval allalaaditavad trükised nõuannetega talunikele, kes väärtustavad mahetootmist ja säästlikku põllupidamist või soovivad ise sellega tegelema hakata.

Valdavalt on info Ökoloogiliste Tehnoloogiate Keskuse kodulehel eestikeelne, mõningast teavet leiab ka inglise keeles.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    24. November 2011, 16:17
    Otsi:

    Ava täpsem otsing