Ruth Laatre: inimeste isu täitumas

Gert D. Hankewitz 25. september 2006, 00:00

"Õnneks või kahjuks on inimese söömisvõime piiratud ja kui sissetulekud kasvavad, siis mingi hetkeni lubatakse kallimat toitu, kuid ühel hetkel hakkavad need sissetulekud liikuma muudesse sektoritesse," märkis Laatre.

Seetõttu tuleb tema sõnul selle aasta toidukaubanduse kasv 12-15 protsenti ning juba järgmisel aasta vaid kümne protsenti.

Praegu käib Laatre hinnangul enamik inimestest pigem supermarketites kui hüpermarketites. "Täna on meil juba 19 hüpermarketit, millega olema lähedal Euroopa esikohale. Vaatamata sellele käime siiski enim supermarketites," lisas Laatre.

Väikesed maapoed ning kioskid on hakanud kaduma. "Kuigi meile võib tunduda, et turud on välja suremas, näitab statistika, et keskeltläbi neli korda kuus jõuame ka turule."

Kaubandusettevõtetes töötavatest inimestest rääkides ütles Laatre, et kui praegu töötab kaubanduses ligi 80 000 inimest ehk 40% kõikidest tööga hõivatutest, siis järgnevatel aastatel jääb tööhõive stabiilseks.

"Palgatõusu tingimustes oleme sunnitud üle vaatama, mida need inimesed poodides teevad, enne kui toome uusi inimesi juurde," lausus Laatre, kes lisas, et Eesti keskmine palk on kasvanud kiiremini kui kaubanduses.

"Palgatõusu vedajaks tänasel kaubandusturul on tööstuskaupade kauplused - ehitusmaterjalide ja mööbli poed," ütles firmajuht. Keskmine müüja palk toidukauplustes on tema hinnangul 6000-8000 krooni bruto.

Samas nentis Laatre, et palgatõus ei too alati inimesi tööle, vaid suur roll on ka kaupluse juhatajal. "Kui juhataja ei suuda organiseerida tööd korralikult, tekitab see lisaks klientidele stressi ka töötajate seas. Stressi pärast ka tihti töökohti vahetatakse."

Töötasite varem finantssektoris. Mis on kaubandusettevõtte juhina olnud kõige üllatavam võrreldes pangandusega?

Ruth Laatre: Ei tahaks küll ebaviisakas olla, aga võin öelda, et oskamatust ja üle keskmise rumalust on kaubanduses rohkem kui panganduses.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    25. November 2011, 10:20
    Otsi:

    Ava täpsem otsing