Ansip: Savisaar ja Reiljan on meid aidanud

25. september 2006, 14:32

Peaminister Andrus Ansip ütles, et Marju
Lauristini ettepanek peaministrile luua vähemusvalitsus, ei ole hea mõte.

"Reformierakonna eesmärgiks ei ole valitsuses ainult olla," ütles peaminister. Ansip ütles kindlasti eelistavad nad enamusvalitsust, sest vähemsuvalitsuses ei saa reforme läbi viia.

"Reformierakond seisab oma eesmärkide realiseerimise eest. Üks Reformierakonna valimislubadusi oli tulumaksu alandamine. Praegune koalitsioon on selle poolt. Eelmises koalitsioonis see meil ei õnnestunud," rääkis Ansip. "Meie parteile on oluline antud lubadustest kinni pidada."

"Valitsuskoalitsiooni avalik lõhkiminek presidendikampaanias, peaministri ja tema kabineti liikmete üksteisele teleekraanil öeldud teravused panevad kahtlevalt õlgu kehitades kahtlema lubatud koalitsioonikoostöö sujuvas jätkumises kuni märtsivalimisteni," kirjutas Eesti Päevalehe arvamusartiklis Tartu ülikooli professor ja sotsiaaldemokraatide üks juhtfiguure Marju Lauristin.

Ansip ütles presidendikampaania ajal parteide vahel toimunu kohta, et kõikide Eesti erakondade vahel on ikka teravusi öeldud.

Ansip möönis, et Reformierakond ja tema praegused koalitsioonipartnerid olid erinevatel pooltel nende presidendivalimiste ajal. "Juba koalitsioonileppe sõlmimisel arvestamise sellega, et tulevatel presidendivalimistel teeb iga erakond otsuse ise, millist presidendikandidaati toetab," märkis Ansip.

Järgmise aasta parlamendivalimiste kohta ütles Ansip, et Reformierakond on avatud koostööks kõigi erakondadega.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. September 2006, 14:32
Otsi:

Ava täpsem otsing