Lauristin: Ansip tehku vähemusvalitsus

25. september 2006, 13:19

Reformierakonnal tuleks loobuda koostööst
Keskerakonna ja Rahvaliiduga ning luua vähemusvalitsus, soovitas täna ilmunud
Eesti Päevalehe arvamusartiklis Tartu ülikooli professor ja sotsiaaldemokraatide
üks juhtfiguure Marju Lauristin.

"Valitsuskoalitsiooni avalik lõhkiminek presidendikampaanias, peaministri ja tema kabineti liikmete üksteisele teleekraanil öeldud teravused panevad kahtlevalt õlgu kehitades kahtlema lubatud koalitsioonikoostöö sujuvas jätkumises kuni märtsivalimisteni. Reformierakond on mõnes mõttes “kahvlis”, sest presidendikampaaniaga toitu saanud soov näha Eestis siiramat ja aatelisemat poliitikat ei lähe kuidagi kokku praegu Stenbocki maja valitseva koosluse kavaldamise ja vastastikuse umbusaldamisega. Kuid ka Kadriorgu kolinud Ilvese ees seisab raske ülesanne tõestada oma leppimatust senise pragmaatilise erakondade erahuvide riigi huvidele eelistamise suhtes, kui Toompeal jätkatakse võimu säilitamise nimel diile, milles osaleb ka üks tema põhilisi toetajaid," kirjutas Lauristin.

"Lähtudes viljakast koostööst presidendikampaania ajal, oleks ju reformierakondlastel võimalik moodustada presidendivalimiste käigus kujunenud jõujoonte toel (Riigikogus saaks arvestada 65 toetushäälega) vähemusvalitsus ilma Savisaare ja Reiljanita. See puhastaks õhku ning annaks kõigile erakondadele aega keerata uus lehekülg ning tulla Riigikogu valimistel valijate ette selgelt eristuva positsiooniga," kirjutas Lauristin.

Marju Lauristini peetakse üheks Ilvese nõustajaks. Sellele viitas tänases SL Õhtulehes Toomas Hendrik Ilvese sõber ja tema kampaaniat toetanud ettevõtja Tiit Pruuli. "Tean, et Ilvese ümber on intellektuaalselt väga võimekas meeskond - Marju Lauristin, Tõnu Kaljuste, Hannes Rumm. Tema meeskond saab kindlasti pädev ja tasakaalustatud," lausus Pruuli.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. September 2006, 13:09
Otsi:

Ava täpsem otsing