Rainer Saks asub Tarmo Männi asemele

25. september 2006, 14:19

President Toomas Hendrik Ilves tegi
senisele Riigikantselei koordinatsioonibüroo direktorile Rainer Saksale
ettepaneku asuda tööle presidendi kantselei direktori ametikohale

Täna hommikul andis Saks põhimõttelise nõusoleku uude ametisse asumiseks.

"Rainer Saks on suurte kogemustega ja poliitiliselt sõltumatu riigiametnik, kes on juhtinud Riigikantselei koordinatsioonibüroo tööd viimase nelja peaministri ajal. Usaldan teda kui inimest ja kui spetsialisti, kes suudab kokku panna tegusa meeskonna ja tagab seeläbi presidendikantselei tulemusliku ja sõltumatu juhtimise," ütles Ilves pressiesindaja vahendusel.

Pärnus sündinud ja Tartu Ülikoolis ajalugu õppinud Saks (39) on töötanud Pärnu Sütevaka Gümnaasiumis ajalooõpetajana. 1999. aastal sai temast toonase välisministri Toomas Hendrik Ilvese nõunik, 2001. aastal siirdus ta tööle Riigikantseleisse koordinatsioonibüroo direktori ametikohale.

"Toomas Hendrik Ilvese pakkumine on minu jaoks väga suur au, millest on väga raske keelduda. Otsus tuli langetada natuke raske südamega, kuna praegune töö on olnud väga huvitav. Samuti on olnud väga hea ja meeldiv koostöö peaministri ja riigisekretäriga. Aga ka võimalik uus amet pakub väga suuri väljakutseid ja ei ole mitte vähem huvitav," kommenteeris pakkumist Rainer Saks.

Toomas Hendrik Ilvese nõuniku Olari Koppeli sõnul ei soovinud Rainer Saks uue töökohaga kaasnevaid ülesandeid ja otsuseid kommenteerida enne praeguselt töökohalt lahkumist.


Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. September 2006, 14:15
Otsi:

Ava täpsem otsing