Riia tahab olla Balti riikide konverentsiturismi liider

25. september 2006, 12:07

Läti turismiekspertide sõnul peaks Riia
eesmärgiks seadma endale olla Baltimaade konverentsiturismi keskus, kirjutas
BBN.

Ekspertide sõnul on Riial mitmeid omadusi, mis aitavad kaasa Riia võimalustele saada Baltimaade konverentsiturismi keskuseks. Riial on lennujaam, mis asub kesklinnast 15 minuti kaugusel ja lennujaamast lendab välja 35 otselendu.

Ekspertide sõnul on konverentsiturism väga tulutoov ala, suureneb riigi tuntus ja konverentsiturism ei sõltu aastaajast. Näiteks 4päevane konverents 500-1000 osavõtjaga toob riigi majandusele sisse 2-11 mln krooni, millele lisanduvad veel sissetulekud kohalikele ettevõtetele.

Keskmiselt kulutavad konverentsituristid päevas 5000 krooni, võrreldes tavaliste turistidega, kes kulutavad näiteks Lätis päevas umbes 1300 krooni.

Riia konverentsibüroo Inspiration Riga direktor Igors Klapenkovs ütles, et Riia on atraktiivne koht paljudele konverentside korraldajatele ja Riia kui konverentsiturismi sihtkoha populaarsus kasvab kindlasti tulevikus. "Sellised sündmused nagu NATO tippkohtumine ja jäähoki MM teevad Riiast tõsise mängija maailmaareenil."

Konverentsiturism on põhiline sissetulekuallikas Läti hotellidele väljaspool turismihooaega.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. September 2006, 12:08
Otsi:

Ava täpsem otsing