Jaapani peaministriks sai Shinzo Abe

26. september 2006, 09:21

Jaapani parlament kinnitas täna riigi uueks
peaministriks konservatiivi, 52-aastase Shinzo Abe.

Tegemist on noorima peaministriga Jaapani ajaloos, vahendab AFP. Parlamendi alamkoja 476-st liikmest toetas Abe kandidatuuri 339 saadikut. "Selle tulemusel on koda otsustanud nimetada Shinzo Abe peaministriks," teatas spiiker Yohei Kono. Seepeale tõusis Abe püsti ja kummardas talle aplodeerivatele parlamendiliikmetele neli korda.

Teine kandidaat valitsusjuhi kohale, suurima opositsioonipartei Jaapani Demokraatlik Erakond juht Ichiro Ozawa sai 115 häält. Pärast hääletust alamkojas toetas Abet ka ülemkoda. Jaapani senine peaminister Junichiro Koizumi oli ametis viis aastat.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
26. September 2006, 09:32
Otsi:

Ava täpsem otsing