Reps lubab õpetajatele ajaloo suurimat palgatõusu

26. september 2006, 16:46

Haridus- ja teadusminister Mailis Repsi
hinnangul on sotside kriitika õpetajate palgatõusu aadressil põhjendamatu, sest
järgmisest aastast ootab üldhariduskoolide õpetajaid suurim palgatõus Eesti
taasiseseisvumise järel.

Munitsipaalkoolide õpetajate palgavahendid kasvavad 330 miljoni krooni võrra, kutsekoolidele mõeldud baasfinantseerimine kasvab 109 miljonit krooni ja sellest rahast tõstetakse kutseõpetajate palka, seisab ministeeriumi saadetud pressiteates. "Riigieelarve projekti kohaselt tõuseb haridus- ja teadusministeeriumi eelarve miljardi krooni ri ngis. Eelseisev üldhariduskoolide õpetajate palgatõus on korralik, suurim kogu taasiseseisvunud vabariigi aja jooksul ja eesmärgiks on veelgi kiirem tõus järgnevatel aastatel," ütles Mailis Reps.

Mailis Repsi sõnul on sotsiaaldemokraadid teinud viimasel ajal topelttööd. Hiljaaegu esitasid nad tasuta töövihikute teemal, ehkki Haridus- ja Teadusministeeriumis oli tasuta õppevahendeid lubav eelnõu juba valmis ja leidnud ka eelarveprojektis vajalikud vahendid. Lisaks räägivad nad koolitoidust, mis on juba teoks saanud. "Tundub, et sotsiaaldemokraadid jäävad pidevalt stardipakkudel magama, sest nende ideed juba teoks saamas."

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
26. September 2006, 16:46
Otsi:

Ava täpsem otsing