Riigikogu soovib muuta Euroopa Parlamendi valimise seadust

26. september 2006, 13:08

Täna lõppes Riigikogus Euroopa Parlamendi
seaduse muutmise eelnõu esimene lugemine. Eelnõuga soovitakse Euroopa Parlamendi
valimistel kasutada suletud nimekirju.

Eelnõu kohaselt annaksid valijad Euroopa Parlamendi valimisel oma hääle kas erakonnale (mitte aga tema kandidaatide nimekirjas olevatele konkreetsetele kandidaatidele) või üksikkandidaadile, teatas Riigikogu pressitalitus.

Kuna hääli saab erakonna kandidaatide nimekiri tervikuna, ei nähta eelnõus ette ka kandidaatide nimekirjas olevate kandidaatide ümberreastamist vastavalt saadud häälte arvule. Valituks osutuvad kandidaadid vastavalt erakonna määratud järjestusele ning nimekirja poolt saavutatud mandaatide arvule.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
26. September 2006, 13:11
Otsi:

Ava täpsem otsing