USA ekspert: Ilves on suurepärane president

26. september 2006, 16:49

Washingtonis asuva Heritage Fondi Venemaa
ja Ida-Euroopa ekspert Ariel Cohen sõnas Äripäevale, et Ilves on Eestile väga
hea president.

„Ilves on suurepärane mõtleja, väga hea kõneleja ja fotogeeniline isiksus,” märkis Ilvesega esimest korda juba 1990. aastatel kokku puutunud Cohen, kes on teda ka inglise keeles esinemas kuulnud. „Samuti on tal hea huumorimeel.”

Eksperdi hinnangul on Balti presidentide kolmik nüüd täielik – kõik kolm on saanud läänes hariduse ning neil on läänes head suhted. „Moskval on targem nüüd asja tõsiselt võtta ja mitte oma Balti naabritega tüli norida,” sõnas Cohen.

Cohen märkis, et Venemaad ei tee Kadrioru uus peremees kuigi õnnelikuks. „Ilves ei kõhkle ajaloost kõnelda, et Moskvale sõnum kohale jõuaks,” ütles ta. „Samas on see tema väljakutse, ehk suudab ta Eesti-Venemaa suhteid hoopis parandada.” Ariel Coheni sõnul suudab ka Eestit novembris külastav Bush suudab kindlasti Ilvesega ühise keele leida.

Eksperdi hinnangul on Eestil juba praegu mujal maailmas hea maine, kuid Ilves saab seda veelgi parandada. „Täpselt nagu Lennart Meri, kes oli alati tark, elegantne ja stiilne,” ütles ta.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
26. September 2006, 16:48
Otsi:

Ava täpsem otsing