Kleenexi salvrätid pühivad metsad minema

27. september 2006, 17:29

Maailma suurim salvrättide tootja
Kimberly-Clark on sattunud Greenpeace'i ja teiste keskkonnaorganisatsioonide
kriitika alla kuna ei ole nii keskkonnasõbralik oma tegudes, kui väidab end
olevat, kirjutas CNN.

Keskkonnaorganisatsioonid Greenpeace ja Loodusvarade kaitse nõukogu (Natural Resources Defense Council) ütlevad, et maailma suurim salvrättide tootja Kimberly-Clark ei ole pidanud kinni oma lubadusest kaitsta vanu metsi Kanadas. Samas Kimberly-Clark ise nimetab end keskkonnateadlikkuse liidriks.


Kimberly-Clarkil on sellised tooted nagu Kleenex, Huggies, Scott, Pull-Ups, Cottonelle, Viva, Kotex ja Depend.


Keskkonnakaitsjad süüdistavad Kimberly-Clarki selles, et ettevõte toodab ühekordselt kasutatavaid salvrätikuid ja tualettpaberit puudest, mis on pärit vanast metsast Kanada provintsis Briti Columbia ja veel osadest põhjapoolkera metsadest.


Looduskaitsjad süüdistavad ettevõtet veel selles, et too ei kasuta piisavalt taaskasutatavat kiudu. Ning kolmandaks süüdistatakse Kimberly-Clarki avalikkuse eksitamises. Avalikkuse ees on Kimberly-Clark rõhutanud keskkonna jätkusuutlikkuse ja ettevõtete vastutuse olulisust.


Greenpeace'i aktivistid on korraldanud ulatuslikke kampaaniaid Kimberly Clarki vastu. Aktivistide sõnul toetab neid 600 ettevõtet (enamus neist on siiski väikeettevõtted). Samuti on nad piketeerinud hotellide ees, mis ostavad Kimberly-Clarki salvrätte ja tualettpaberit.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
27. September 2006, 17:25
Otsi:

Ava täpsem otsing