Kasiinofirma riskiotsijale

Raivo Sormunen 29. september 2006, 00:00

Olympic Entertainment Groupi börsiletulek on esmapilgul hea investeerimisvõimalus riskialtidele investorile. Kõik sõltub muidugi, mis hinnatasemel kasiinoäri turule tuuakse.

Eilse Eesti Ekspressi andmeil käib praegu investorite hulgas kasiinoketti tutvustav eelturundus.

Kõik märgid viitavad kasiinoäri börsiletulekule. Esiteks on Olympic Entertainment Group tõstnud Eesti väärtpaberite keskregistri andmeil oma osakapitali 400 000 kroonilt 600 miljoni kroonini ning muutunud aktsiaseltsiks.

Börsile tulekul oleks vajalik, et aktsia hind oleks nn väikeinvestorile "taskukohane".

Näiteks Tallinki, Starmani kui ka Eesti Ehituse aktsiaid on enne börsiletulekut maksnud 50-100 krooni. Kuna infot Olympicu kohta on väga vähe, siis kohvipaksu pealt võiks oletada, et nendesse raamidesse surutakse ka kasiinoketi aktsia hind. Sisuliselt annaks see ettevõttele 3-6 miljardi kroonise turuväärtuse. Eesti Ekspressile olla üks investeerimispankur öelnud, et hind, millega hakatakse aktsiaid pakkuma, tundub ülimõistlik ja ilmselt märgitakse tehing ribadeks. See lause ajab muigama ja tundub olevat osa müügitööst.

Kasiinokett tuleb turule kiires kasvufaasis, mistõttu ettevõtte turuväärtust on raske hinnata. Samas see võimaldab küsida asja eest ka kõrget hinda. Näiteks kasvas möödunud aastal meelelahutusfirma käive 630 miljonilt 880 miljoni kroonini ja kasum 129 miljonilt 207 miljoni kroonini (3,45 krooni aktsia kohta).

Selle aasta augustis sisenes firma Valgevene turule ning kasiinoketi eesmärgiks on kasvada käibelt Ida-Euroopa suurimaks kasiinooperaatoriks, mis tegutseb vähemalt kümnes riigis. Kuna praegu on Olympicul turg haaratud peamiselt vaid Baltimaades (Ukraina ja Valgevene osakaal on veel väga väike), oleks kasvupotentsiaal metsik.

Börsil olid eile kergelt negatiivsed meeleolud, kuid kauplemine oli üpris passiivne. Veidi suurem möll käis Tallinki ümber, mis odavnes 15 miljoni kroonise käibe juures 0,5%.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    24. November 2011, 16:17
    Otsi:

    Ava täpsem otsing