Kullaunts taas üle 600 dollari

Raivo Sormunen 29. september 2006, 00:00

Pead tõstnud nafta hind ja sellega vaikselt taas tekkima hakanud inflatsioonihirm on investoreid viimastel päevadel meelitanud taas kulda ostma, kuna säravat metalli on peetud alati heaks rohuks kiire hinnatõusu vastu.

Nafta hinda tõukas tagant Iraani president Mahmoud Ahmadinejad, kes ütles kolmapäeval, et nende riik ei alistu oma võõrandamatule õigusele arendada tuumatehnoloogiat. Kui nafta hind tegi kolmapäeval viimase poolaasta suurima päevase hüppe (3,2%), kui kulla untsi hind tõusis esmakordselt pärast 11. septembrit taas üle 600 dollari.

"Kui kulla hind püsib lähipäevadel üle 605 dollari unts, näeme me selget ülesminekut," ütles uudisteagentuurile Bloomberg Hollandsche Banki väärismetallidega kaupleja Ron Schouten.

Ehkki maikuu rekordtasemest on kulla hind odavnenud 18%, on metalli hind võrreldes aasta algusega 17% plussis.

Austraalia Investec Bank avaldas eile oma raportis arvamust, et kohe algavas neljandas kvartalis hakatakse enam jälgima ehetetootjate (eriti India) nõudlust kulla järele. Kuna ehetetootjal läheb ka reaalselt kulda vaja, nimetatakse nende huvi füüsiliseks. Pank näeb kullahinnal toetust 600 dollari juures untsi eest.

"Turg on müüjatest tühjaks jooksnud. Me näeme väikest investorite huvi ja füüsilist toetust," arvas ka Societe Generale'i riskifondi müügijuht Michael Guido.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    24. November 2011, 16:17
    Otsi:

    Ava täpsem otsing