Soome toidukontsern Lunden tuleb Eestisse

Martin Hanson 29. september 2006, 00:00

Tehase ostuhinda kumbki pool ei avalikustanud.

Talleggi juhi Teet Soormi sõnul müüdi soomlastele maha kaks aastat tühjana seisnud tootmishoone, mis sobis Lundeni plaanidega.

"Aastapäevad kestnud müügivaidlused kandsid vilja ning tehasehoone sai müüdud. Hoone on Talleggi valduse piiril, mis tähendab, et sinna on hea ehitada eraldi sissepääs. Hoones on ka labor, garaažid ja oma katlamaja ehk kõik, et toota," sõnas Soorm.

"Kuna nemad tegelevad valmistoodanguga ning meil on käes nii valge kui ka punane liha, siis koostöö tuleb pikk ja viljakas, usun mina," sõnas Soorm. Ta lisas, et tehas müüdi lõpuks huvide kokkulangemise tõttu. "Päris rauafirmat oma territooriumile ei tahtnud," märkis Soorm.

Tallegg kuulub Soome ettevõttele HK Ruokatalo, kes Soormi sõnul ostja valikuga seotud ei olnud.

Lundenil on plaan tarnida Tallinkile valmistoitu, mida hakatakse Saha-Lool valmistama. Lundeni esindaja Ari Tammineni sõnul soovitakse aasta lõpus lepinguni jõuda. Mida täpselt Tallinkile tarnima hakatakse, pole veel teada. Lunden on olnud Viking Line'i laevadele alkoholi, tubaka ning leiva tarnija oma tütarettevõtte Lunden Catering kaudu.

"Ostetud tehas on meile sobiva suurusega. Rohkem ei tahaks hetkel kommenteerida," sõnas Tamminen.

Lunden on 1959. aastal loodud perefirma, mis toodab Lundeni ja Jalostaja kaubamärgi all valmistoite, konserve ja purgitoite ning osutab catering-teenust. Turus töötab Lundeni heaks 115 inimest. Kui palju töötajaid hakkab Tallinnas toitu valmistama, on praegu selgusetu. Lundeni 2005. aasta käive oli ligi miljard krooni.

Tallinkilt kommentaari võimaliku lepingu kohta saada ei õnnestunud.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
24. November 2011, 16:17
Otsi:

Ava täpsem otsing