Tallegg lubab aasta lõpuks miinusest välja rabeleda

Kristina Traks 29. september 2006, 00:00

Talleggi poole aasta käive oli 250 miljonit krooni ning sel perioodil Tallegg juhatuse esimehe Teet Soormi sõnul veel kasumit ei teeninud. "Nüüd oleme juba nullis ja aasta lõpuks tuleb kasum," sõnas ta. "Kasum on päris, me ei hakka ennast fiktsioonidega paberil petma ega asja ilustama."

Soormi sõnul oli tänavuse aasta algus Talleggile väga nutune: "Kui 2. jaanuaril tööle tulime, oli ladudes 1,8 miljonit kilo külmutatud kanaliha, mis kõik oli vaja kuidagi maha müüa." Veel kevadel teatas Soorm, et tänavune aasta on kavas lõpetada 5 miljoni kroonise miinusega.

Tallegg müüb 85 protsenti toodangust Eestis ning eksport Lätti-Leetu on kahanenud viiele protsendile. Eksport Lätti-Leetu, milles ettevõte varem tugev oli, kadus pärast salmonelloosiprobleemi tekkimist. Soormi sõnul olid Läti ja Leedu varem kohad, kuhu müüdi kaup, mis jäi Eestis üle. "Müüdi ikka sellise hinnaga, mis tõi kahjumit," rääkis ta. "Nüüd oleme otsustanud, et pigem müüme sinna vähem, kuid müüme nii, et kasumit ka tuleb."

Eelmisel aastal oli Talleggi käive 463,5 miljonit krooni, mis on ligi 70 miljonit krooni vähem kui aasta varem. Käibe vähenemine tekkis Läti-Leedu turu kaotusest. Kahjumit tiksus eelmise aasta lõpuks 36,4 miljonit krooni.

Talleggil läks halvasti ka 2004. aastal, kui muidu ikka korralikku kasumit teeninud ettevõte vajus 11 miljoni krooniga kahjumisse.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    24. November 2011, 16:17
    Otsi:

    Ava täpsem otsing