Tiit Elner • 28. september 2006 kell 15:29

Veskimägi: probleeme hämara rahastamisega on olnud kõigil erakondadel

Riigikogu liikme Taavi Veskimäe sõnul vajab erakondade rahastamine korrastamist.

"Oleme seda meelt, et erakondade rahastamine vajab korrastamist. Kõige olulisem on siin andmete avalikustamine ja usaldusväärsus. Kindlasti on vajalik toimiva, sõltumatu ja erapooletu kontrolliorgani olemasolu. Ühe võimalusena oleme siin kaalunud Riigikontrolli," kommenteeris Veskimägi õiguskantsleri tänast tähelepanu juhtimist erakondade hämarale rahastamisele.

Veskimäe sõnul on hämarate rahastamisskeemide poolest hetkeliider keskerakond, kuid probleeme on olnud kõigil erakondadel.

Veskimäe arvates tagab avaliku õigusliku ringhäälingu erapooletuse ja tasakaalustatuse tema sõltumatus poliitilistest otsusest ning mõjutustest ringhäälingu tegevuse sisu osas. "Tänase koalitsiooni tahe uue rinhäälinguseaduse läbi saada avalik ringhääling poliitilise kontrolli alla on põhimõtteliselt vastuvõetamatu lähenemine," täpsusab Veskimägi.

Samuti vajab Veskimäe arvates arendamist ka Eesti poliitiline kultuur." Sõltumata sellest, millises kanalis need debatid aset leiavad, vajab meie poliitiline kultuur arendamist. Avalik-õiguslikud kanalid peavad olema just selleks kohaks, kus toimub avalik debatt Eesti jaoks oluliste teemade üle," täpsustab Veskimägi.

Hetkel kuum