Sõerd: järgmise aasta eelarvesse kavandatud suur ülejääk

29. september 2006, 13:45

Rahandusminister Aivar Sõerd rõhutas täna
Eesti Maksumaksjate Liidu aastakonverentsi avades, et järgmise aasta
riigieelarvesse on esmakordselt planeeritud suur ülejääk, sealjuures ei ole aga
maksukoormus tõusnud.

Eile valitsuse poolt Riigikogule üleantud eelarvekavas on järgmise aasta maksukoormus 31,4 protsenti SKPst, seisab rahandusministeeriumi kodulehel avaldatud pressiteates."Majanduskasv või tugev rahandus pole aga iial eesmärk iseeneses, vaid alati vahend inimeste heaolu suurendamiseks. Majanduse kiire kasv ja eelarvetulude väga hea laekumine võimaldab meil hästi täita eesmärki arendada Eestit kiiresti, sotsiaalselt ja regionaalselt tasakaalustatult ning keskkonnahoidlikult," rääkis minister avakõnes.Rahandusministri sõnul on meie majanduse edenemine olnud märkimisväärne ja võime tunda uhkust, et oleme eduka maksusüsteemi teenäitajaks - paljud riigid tunnevad huvi proportsionaalse tulumaksu rakendamise vastu.

"Peame mõtlema sellele, kas meie kaudsetele maksudele ülesehitatud maksusüsteem säilitab oma jätkusuutlikkuse ka siis, kui majanduskasv aeglustub või lakkab," rõhutas minister. "Meie ees seisab mitmeid muid lahendust vajavaid küsimusi - üheks tähtsamaks teemaks on, kuidas muuta alates 2009. aastast äriühingute maksustamise korda Eestis. Peame mõtlema ka sellele, millised lahendust vajavad küsimused võivad meid ees oodata järgmisena ning kuidas selliseid olukordi ette näha ja ennetada. Samuti peame headel aegadel koguma ideid, mida peaksime tegema, et püsida riikidevahelises aina tihedamas maksukonkurentsis parimate seas ka edaspidi."

Oma kõnes avaldas minister heameelt rahandusministeeriumi ja maksumaksjate liidu üha paraneva ja tiheneva koostöö üle. "Maksumaksjate liidu konstruktiivsed ettepanekud on suureks abiks maksumaksjate tegelike probleemide mõistmisel ning ministeeriumis ettevalmistamisel olevate eelnõude ja juba vastuvõetud seaduste parendamisel,” rääkis minister.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
29. September 2006, 13:45
Otsi:

Ava täpsem otsing