Viljandis kallineb vee hind

29. september 2006, 10:20

Viljandi joogivee ja kanalisatsiooni hind
tõuseb linnavalitsuse otsuse kohaselt järgmise kolme aasta jooksul ligi üheksa
krooni, kirjutab Sakala.

Hinnatõus jaguneb kolme aasta peale ning jaanuarist kerkib hind kodutarbijale veidi üle kolme krooni. Praeguse 21 krooni asemel maksab joogivee ja reovee ärajuhtimise kuupmeeter uuest aastast 24.19 krooni. Ettevõtetele kerkib hind 27.14 kroonini.

Viljandi linnapea Peep Aru sõnul on hinnatõus jagatud kolme aasta peale, sest nii on see tarbijale korraga väiksem. Samuti on linnajuhtide praeguse otsuse järgi inimestele hinnatõus pikka aega ette teada.

Aktsiaseltsi Viljandi Veevärk pikaajaline kava näeb hinnatõuse ette kuni 2012. aastani, kuid rohkemaks kui kolm aastat polnud linnavalitsus nõus hindade muutmist ette ära otsustama. Kuue aasta pärast peaks hind eratarbijatele ja ettevõtetele olema sama, mis tähendab, et kodudes kerkib vee ja kanalisatsiooni hind rohkem.

Viljandi Veevärgi juhataja Kaido Pitkäärt põhjendas hinnatõusu kulude suurenemisega. Viljandis pole vee ja kanalisatsiooni hinda tõstetud viis aastat. «Kui me praegused hinnad kehtestasime, olid need Eestis ühed kallimad, nüüd asume 29 vee-ettevõtte hulgas viimases kolmandikus,» selgitas juhataja.

Viis aastat tagasi tõusis vee hind Viljandis hüppeliselt, sest raha oli vaja, et korrastada kogu linna hõlmanud veesüsteeme. Ehkki need tööd on lõppenud, pole vajadus uute trasside ehitamise ja vanade remontimise järele kadunud. Lisaks on tarvis osta uusi seadmeid ja tõsta töötajate palkasid.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
29. September 2006, 10:02
Otsi:

Ava täpsem otsing