LHV tütarfirma uueks nimeks saab GILD

02. oktoober 2006, 08:51

LHV Grupi senine tütarettevõte LHV Financial
Advisory Services jätkab oktoobrist iseseisva investeerimispangana GILD, teatas
ettevõte.

GILD-i juhi Rain Tamme sõnul on firma iseseisvumine ja uus identiteet senise laienemise loomulik jätk. “Oleme kiiresti kasvanud nii Baltikumis kui Ukrainas ja selgem eristumine on äri arenguks vajalik,” ütles ta.

GILD on ainuke iseseisev investeerimispank, mis tegutseb kõigis Balti riikides ning Ukrainas. “Äri võib üles ehitada mitut moodi, kuid kui me räägime investeerimispangandusest, siis on iseseisvus selge pluss. See välistab huvide konfliktid,” ütles Tamm.

GILD pakub ettevõtetele nõustamist finantsküsimustes, täiendava kapitali kaasamise ja investeeringute juhtimise vallas. GILD-i meeskond on viimastel aastatel nõustanud ligi sadat tehingut koguväärtusega üle 40 miljardi krooni. Alternatiivsetele investeeringutele keskendunud tiim haldab institutsioonidele ja jõukamatele eraisikutele suunatud turuneutraalseid hedge-fonde. Nende juhitud Baltikumi esimene taoline fond LHV Arbitrage on investoritele tulu tootnud stabiilselt ligi 25% aastas

GILD-i partnerid on nõustanud Tallinna Vee ja Starmani esmaseid avalikke pakkumisi ning osalenud paljude ühinemis- ja ülevõtmistehingute läbiviimises Baltikumis. Viimastest väärivad märkimist nii Tallinna Vee kui Tallinna Soojuse erastamised. Ühtlasi on GILD 2. oktoobril alanud AS Olympic Entertainment Grupi esmase avaliku pakkumise kaaskorraldaja.

GILD haldab fonde LHV Arbitrage, LHV GO ning uute investeeringute tegemise lõpetanud fondi NEV. Koostöös kinnisvarafirmaga Uusmaa haldab GILD kinnisvarafondi EE REIT.

GILD-i omanikeringis on 10 partnerit: Joel Aasmäe, Tõnis Haavel, Lauri Isotamm, Tarmo Jüristo, Heikki Källu, Taavi Lepmets, Karolis Pocius ja Šarunas Skyrius, Rain Tamm ning Tõnno Vähk. Kokku töötab ettevõtte Baltikumi ja Ukraina kontorites 41 inimest. Ettevõtte peakontor asub Tallinnas.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
02. October 2006, 08:35
Otsi:

Ava täpsem otsing