Põllumaa hektar maksab juba kuni 28 351 krooni

02. oktoober 2006, 08:43

Viimastel aastatel on põllumaa hind
mitmekordistunud ning kasvab edasi, kirjutas Eesti Päevaleht.

Viimase viie aastaga on keskmine põllumaa hind kerkinud kahekordseks, maksimaalne hektarihind oli tänavu II kvartaliks aga jõudnud 28 351 kroonini, mis tähendab võrreldes 2001. aastaga viiekordset hinnatõusu. Pole välistatud, et mõne aasta pärast võidakse heas asukohas ja viljaka põllumaa hektari eest küsida juba kuni 80 000 krooni.

AS-i Põlluvara juhataja Vello Teori ütlust mööda on ostja maksnud ruutmeetri põllumaa eest väga erinevat hinda – isegi alla krooni ja üle 2500 krooni. Heas asukohas oleva maa hinda võib mõjutada nimelt tema tulevane otstarve, mis ei pruugi tähendada sugugi põllumaad. Ja siis on selle maa eest makstav hind ka tunduvalt kõrgem kui harilikul põllumaal.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
02. October 2006, 08:17
Otsi:

Ava täpsem otsing