Suvel tagastati üle 50 miljoni joogipakendi

02. oktoober 2006, 13:57

Eesti Pandipakend kogus tänavu suvel üle 50
miljoni joogipakendi, mis on üle nelja korra rohkem kui 2005. aasta suvel.

2006. aasta kolme suvekuuga tagastasid tarbijad 35 miljonit plastikpudelt, 12,6 miljonit alumiiniumpurki ja 3 miljonit ühekordse kasutusega klaaspudelit. Möödunud aasta kolme suvekuu vältel tagastati kokku 11 miljonit pakendit.

„Erakordselt soe suvi, aktiivselt süsteemiga liituvad kaupmehed ja Eesti inimeste seas hästi juurdunud tagastamisharjumus on suurendanud tagastatavate joogipakendite arvu üle nelja korra,” ütles Eesti Pandipakendi juht Oleg Epner suviseid tagastamisarve analüüsides.

Eesti Pandipakend saadab kõik tagastatud ja sorteeritud joogipakendid kokkupressitult erinevatesse tehastesse Eestis, Lätis, Inglismaal, kus tagastatud joogipakendeid kasutatakse toormaterjalina uute toodete valmistamiseks.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
02. October 2006, 13:57
Otsi:

Ava täpsem otsing