ÄP 5 aastat tagasi: Keskpank hoiatab eelarvetegijaid

ÄP 03. oktoober 2006, 00:00

Kui käivitub must stsenaarium ning olukord maailmamajanduses halveneb oodatust kauem, tähendab see planeeritava 13protsendise kasvuga eelarve tulude olulist alalaekumist ja võib kokkuvõttes viia Eesti riigireitingu alandamiseni, kirjutas Äripäev viis aastat tagasi.

Eesti Panga asepresident Märten Ross ütles eile, et 11. septembri terrorirünnakuga on suurenenud mustema ehk selle stsenaariumi tõenäosus, et maailmamajanduse jahtumine on sügavam ja pikem ning sellest ei suudeta täiel määral väljuda ka 2003. aasta jooksul.

Sel juhul väheneksid Eesti Panga analüüsi kohaselt järgmise aasta eelarve tulud 2 protsendi ulatuses SKPst ehk ligikaudu 2 miljardi krooni võrra. 2003. aasta laekumised väheneksid 3,1 protsendi ulatuses.

Hetkeseis: maailmamajandusse piiluvad üle pika aja esimesed päikesekiired, samuti on ennaktempos kasvanud Eesti riigieelarve alati täis tulnud ja isegi üle on jäänud. Ent: Eesti riigireiting võib tõesti langeda - selle va euro pärast.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing