Dow'le ei tule rekord kergelt

Romet Kreek 03. oktoober 2006, 00:00

Läinud nädalal ei saanud Dow Jonesi tööstuskeskmine hakkama sulgumisega uuel kõigi aegade kõrgemal tasemel. Puudu jäi 44 punkti. Maailma kuulsaim aktsiaindeks langes reedel 0,3 protsenti, 11679,07 punktini. Eile kella 17.20ks tõusis indeks pea neli punkti ehk 0,03 protsenti, 11 683 punktini. Indeksi rekordiline sulgumishind oli 11722,98 punkti, mis saavutati 14. jaanuaril 2000.

Kuigi USA indeksimuutused lõppenud kvartalis ei pruugi avaldada muljet, oli tegu pika aja jooksul parima III kvartaliga. Lõppenud kvartal oli levinuimale USA võrdlusindeksile ehk S&P 500-le parim kolmas kvartal pärast 1997. aastat. Indeks tõusis kvartalis 5,2 protsenti. Dow tõusis kvartalis dollaripõhiselt 4,7 protsenti, mis on indeksile parim kolmas kvartal pärast 1995. aastat. Nasdaq langes reedel 0,5 protsenti, 2258,43 punktini, vormistades III kvartali tõusuks neli protsenti.

Läinud nädala parima tootlusega aktsia Dow' indeksis oli General Motors. Aktsia hind tõusis nädalaga 8,6 protsenti, 33,26 dollarini. Aktiivne investor, ettevõttes ümberkorraldusi läbisuruv vähemusomanik Kirk Kerkorian soovib General Motorsi allianssi Renault' ja Nissaniga. Ta võib osta juurde kuni 12 miljonit autotootja aktsiat. Üks Bloombergi kolumnist pidas aga General Motorsi liitu Renault' ja Nissaniga vähetõenäoliseks, kuna kui päästetav pole abist huvitatud, siis ei tulda teda ka päästma. Praegu näib küll sedasi, et General Motorsi juhtkond kavatseb jätkata oma kavaga ning ei paista välisest päästmisest huvituvat. Aasta algusest on General Motorsi aktsia hind tõusnud 71 protsenti.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing