Kasvupeetus rõhus Euroopat

Romet Kreek 04. oktoober 2006, 00:00

Eile jäi laiaulatuslikul Euroopa ettevõtetest koosneval Dow Jones Stoxx 600 aktsiaindeksil üle vaid võtta tee allapoole. Indeks oli vaid ühe punkti kaugusel viie aasta tipptasemest. Investorid kartsid, et majanduskasvu aeglustumine sööb augu ettevõtete kasumikasvu.

Majanduskeskkonna muutuste suhtes iseäranis tundlike sektorite nagu infotehnoloogia ja autotööstuse esindajate Infineon Technologiese (-1,9%, 9,13 eurot) ja DaimlerChrysleri aktsiad (-1,0%, 38,98 eurot) langesid. Kuna toorainehinnad langesid, võtsid sama suuna ette ka kaevanduskompaniide ja naftapumpajate aktsiad. BP aktsia hind langes 2,6 protsenti, 567,50 pennini. Kaevandaja Rio Tinto aktsia hind langes 4,1 protsenti, 2464 pennini.

"Naftakompaniide aktsiad on kõvasti langenud," ütles Royal London Asset Managementi aktsiamaakler Jane Coffey. "Valitseb ootus, et nafta hind jääb eelolevateks kuudeks nõrgaks."

Stoxx 600 indeks langes eile kella 17ks 0,62 protsenti, 339,29 punktini.

"Kuidagi ei saa ringi minna, ikka jääb majandus aktsiatele ette," ütles Ashburtoni fondijuht Richard Robinson Bloombergile. "Kui USAs tarbimise kasv aeglustub, saavad ka eurooplased seda tunda."

"Lähikuudel jäävad fookusse majandusnäitajad," ütles Fortis Private Bankingu aktsiastrateeg Guillaume Duchesne. "Me oleme ettevaatlikud. Meil on raske näha tingimusi, mis õigustaksid aktsiate kõrgemaid hinnatasemeid."

Euroopa Komisjon "rõõmustas" investoreid teatega, et majanduskasv võib tuleval aastal känguda seoses kõrgemate intressidega, kõrgemate maksudega Saksamaal ja maailma majanduskasvu aeglustumisega. Euroopa Liidu statistikaameti andmetel kasvas eurot ühise rahana kasutaval 12 maal tööpuudus esmakordselt viimase kolme aasta jooksul.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
24. November 2011, 16:18

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing