Hubert Hirv ja Pavel Gammer nõuavad Äripäevalt 2 miljonit krooni

04. oktoober 2006, 17:21

Hubert Hirv ja Pavel Gammer esitasid
"Äripäeva" vastu Pressinõukogusse kaebuse ja kohtusse hagi 2 miljoni kroonise
moraalse kahju nõudes.

Täna esitas Advokaadibüroo Laus Partnerid Hubert Hirve ja Pavel Gammeri nimelt "Äripäeva" vastu Pressinõukogusse kaebuse ja kohtusse hagi 2 miljoni kroonise moraalse kahju nõudes.

Kaebuse - ja hagi esitamise ajendas 28.09.2006. a "Äripäeva" esilehel avaldatud pealkiri "Allilm maksis üle" ja ajalehes avaldatud artikkel "Magus kinnistu napsati ära". Kõnealuses artiklis kajastati Hubert Hirvele ja Pavel Gammerile kuuluva äriühingu poolt Piirivalveametile kuulunud ja Tallinna kesklinnas sadama lähedal asuva kinnistu ostmist.

Hirve ja Gammeri teatel avaldas leht nende suhtes väljamõeldisi.

Pressinõukogusse pöördusid Hirv ja Gammer seetõttu, vastavalt ajakirjanduskoodeksile, kui ajaleht avaldab kellegi suhtes kriitikat, on ta kohustatud selle kohta kommentaari küsima ka kriitikaaluselt isikult.

Käesoleval juhul "Äripäev" küsis Hirvelt ja Gammerilt kommentaari küll kinnistu ostmisega seonduva kohta, kuid jättis kommentaari küsimata nende seostamise osas allilma ja teiste väljamõeldistega. Sellest tulenevalt on Hirve ja Gammeri arvates ilmne, et "Äripäev" ei soovinudki avaldada tõde ja tasakaalustatud artiklit, vaid Hirve ja Gammerit sihilikult laimata. Selliselt käitudes rikkus "Äripäev" oluliselt head ajakirjandustava ning Hirv ja Gammer soovivad, et Pressinõukogu annaks selle kohta ka ametliku hinnangu.

Kohtu poole pöördusid kõnealused isikud seetõttu, et "Äripäeva" poolt nende seostamine allilma ja muude väljamõeldistega on sedavõrd solvav ja ebaõiglane, et vaid vabanduse avaldamisest neile ei piisa. Seetõttu esitasidki mõlemad isikud "Äripäeva" vastu kohtusse hagi, nõudes kumbki 1 miljonit krooni moraalset kahju.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
05. October 2006, 09:31
Otsi:

Ava täpsem otsing