Hirv ja Gammer nõuavad Äripäevalt 2 miljonit

ÄP 05. oktoober 2006, 00:00

Eile esitas Advokaadibüroo Laus & Partnerid Hubert Hirve ja Pavel Gammeri nimel Äripäeva vastu Pressinõukogusse kaebuse ja kohtusse hagi 2 miljoni kroonise moraalse kahju nõudes.

Äripäeva peatoimetaja asetäitja Raimo Ülavere ütles, et Äripäev ootab ära, kuni hagi jõuab toimetusse, ja siis reageerib sellele vastavalt.

"Ootame, kuni hagi jõuab toimetusse, siis loeme seda ja reageerime vastavalt sellele," ütles Ülavere.

Hirve ja Gammerit ajendas kaebust ja hagi esitama 28. septembril Äripäeva esilehel avaldatud pealkiri "Allilm maksis üle" ja ajalehes avaldatud artikkel "Magus kinnistu napsati ära".

Äripäev kirjutas oma artiklis, et Hirvele ja Gammerile kuuluv äriühing ostis piirivalveametile kuulunud Tallinna kesklinnas sadama lähedal asuva kinnistu. Lisaks kinnistu ostmise kajastamisele seostati artiklis Hirve ja Gammerit allilmaga.

Advokaadibüroo kirjutas pressiteates, et Hirv ja Gammer pöördusid Pressinõukogusse seetõttu, et vastavalt ajakirjanduskoodeksile, kui ajaleht avaldab kellegi suhtes kriitikat, on ta kohustatud selle kohta kommentaari küsima ka kriitikaaluselt isikult, kuid Äripäev jättis Hirvelt ja Gammerilt küsimata nende seoste kohta allilmaga.

"Kohtu poole pöördusid kõnealused isikud seetõttu, et Äripäeva poolt nende seostamine allilma ja muude väljamõeldistega on sedavõrd solvav ja ebaõiglane, et vaid vabanduse avaldamisest neile ei piisa. Seetõttu esitasidki mõlemad isikud Äripäeva vastu kohtusse hagi, nõudes kumbki 1 miljon krooni moraalse kahju korvamiseks," on kirjas pressiteates.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    24. November 2011, 16:19
    Otsi:

    Ava täpsem otsing