Eestlaste külla Venemaal tuleb 4 miljardi kroonine olümpiakeskus

05. oktoober 2006, 09:25

Sotši lähedal Krasnaja Poljanas (Punane
Lageda) algab kevadel olümpia-mäesuusakeskuse ehituse aktiivne faas. Ehituse
kogumaksumus on 300 miljonit USA dollarit ehk 3,7 miljardit krooni.


Ettevõtja, valdusfirma Interros, teatel rajatakse 55 mäesuusarada 15 tõstukiga, edastas eile agentuur Interfax. Interrosi tütarfirma "Roza Hutor" ("Roositalu") juhi Nina Zagorulko sõnul on projekti lisandunud mitmeid olümpiaobjekte ja ettevõtmise kogumaksumus ületab 300 miljonit USA dollarit (3,7 miljardit krooni). Tema teatel on kõik vajalikud, sh. ökoloogilised uuringud tehtud, load olemas ja ettevalmistustööd ehitusplatsil alanud.


Eesti väljarändajad asusid Lõuna-Venemaale Krasnaja Poljanasse 120 aastat tagasi, nende järeltulijaid elab seal tänini. Muuhulgas on asunduses viibinud kirjanik A.H. Tammsaare ning seal asub tema majamuuseum. Sotši pürgib 2014. aasta taliolümpia korraldajaks.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
05. October 2006, 09:25
Otsi:

Ava täpsem otsing