Baltikalt rekordtase nagu tavaliselt

Romet Kreek 06. oktoober 2006, 00:00

Baltika aktsia hind tõusis eile taas kõigi aegade kõrgeima tasemeni, milleks oli seekord 261,30 krooni ehk 16,70 eurot. 3,1 mln krooni käivet näidanud aktsiale tegi see tõusuprotsendiks 2,14.

Baltika aktsia liikumist vaadates võib täheldada, et septembri teises pooles järgnes kiirele tõusule vaiksem periood, kuid nüüd on aktsial taas hoog sees.

Baltika aktsia on kummaliselt aktiivne - teiste kohalike aktsiatega võrreldes on levinud väga suured käibed. Sagedasti jääb Baltika aktsia suurima päevakäibega aktsiaks börsil. Eriti karm on kontrast turuväärtuselt suurima ehk liideraktsia Eesti Telekomiga. Eile tehti aktsiaga viis tehingut, käibeks alla saja tuhande krooni. Aktsia hind taandus 0,13 protsenti, 120,48 kroonini ehk 7,70 euroni.

Merko Ehituse aktsia hind peaaegu taastus üleeilse taseme lähedusse, kuna maa-ameti korruptsiooni uuriva kaitsepolitsei huviorbiiti sattus ka Merko Ehitus, mis koos teistegi kinnisvaraga tegelevate ettevõtetega läbi otsiti.

Merko Ehituse aktsia hind tõusis 4,38 protsenti, 238,77 kroonini ehk 15,26 euroni. Aktsiaga tehti 50 tehingut ja 2,7 mln kroonine käive. Tehingute arvult oli aktsia enimkaubeldud. Enne läbiotsimisuudiste levikut maksis Merko aktsia börsil sulgemishinna alusel 242,99 krooni.

Kui tavapäraselt leiab börsilt rohkem miljonilise päevakäibe püstitajaid, siis seekord piirduski miljoniring vaid kahe ettevõtte aktsiaga.

Tallinki mõlemat sorti aktsiad langesid 0,26 protsenti. Tavaline aktsia lõpetas päeva 60,87 kroonil ehk 3,89 eurol, täiendav aktsia 60,55 kroonil ehk 3,87 eurol.

Võib-olla suudab Olympic Entertainment Groupi aktsia tulek siinsele börsile aktiivsust lisada - tavaliselt on vähemalt esimesel börsipäeval suurima käibe ja tehingute arvuga uustulnuk. Edasi tuleb aga aktsial ise hakkama saada - olenevalt ostjate ja müüjate tehinguhuvist või sellealasest apaatiast.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    24. November 2011, 16:19
    Otsi:

    Ava täpsem otsing