Igihaljas Andersen Draamateatri laval

Ülle Hallik 06. oktoober 2006, 00:00

Noored näitlejad, vahvad laulud ja palju tantsu - kõik see kokku moodustab lavatüki nimega "Tinasõdur, baleriin ja siga", mille sihtgrupi kohta on lavastaja Ingo Normet öelnud: "Lastele vanuses 6-66 aastat."

Tegemist on Taani muinasjutuvestja Hans Christian Anderseni kuue igihalja muinasjutuga, millised Mati Unt kolmkümmend aastat tagasi toonase Noorsooteatri jaoks kokku põimis ning mis nüüd Ingo Normeti lavastuses kõrgema lavakunstikooli tudengite esituses uue elu on saanud. Täiesti uus on ka lavastuses kõlav muusika, mille Rein Rannap kirjutas spetsiaalselt selle tüki jaoks Laur Kaunissaare sõnadele.

"Noored näitlejad laulavad ja tantsivad, mängivad erinevaid rolle, lõbusaid ja kurbi lugusid," möönab Ingo Normet lavastuse tutvustuses. Lapsed saalis elavad lavaltoimuvale huviga kaasa.

"Tinasõdur, baleriin ja siga" esietendus algselt juba suvel, Rändteatri reisil 14. juulil Keilas ning seda mängiti ringreisil, mis kestis kuni 13. augustini. Sügis-talvist elu Draamateatri laval alustas lugu 24. septembril. Lavastus on praegu lavakooli kolmandal kursusel õppivatele tudengitele esimene diplomitöö.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    25. November 2011, 09:42
    Otsi:

    Ava täpsem otsing