Uue nädala filmides on hetki elust enesest

Mari Hiiemäe 06. oktoober 2006, 00:00

Kolm Eesti kinodesse jõudnud filmi paljastavad kaadreid, mis inspireeritud elust enesest. Igaühes neist leiab hetki inimhinge soovidest ja vajadustest, olgu need siis esitatud traagilises või koomilises võtmes.

"Filmi "Maailma kaubanduskeskus" sündmustiku raamiks on 11. septembri katastroof. Filmi selgroog moodustub kahe mehe, inspektor Will Jimeno (Michael Pena) ja seersant John McLoughlini (Nicolas Cage), mõttevahetustest kriisiolukorras. Imekombel ellu jäänud mehed on vangistatud varisenud betooni ja väändunud metallkonstruktsioonide alla ning räägivad päästmist oodates üksteisele oma peredest, tööst, lootustest ja pettumustest. Samal ajal näidatakse nende abikaasade (Maria Bello ja Maggie Gyllenhaal), laste ja vanemate kannatusi ning tuletõrjujate, politseinike ja parameedikute pingutusi, kelle ennastsalgav tegutsemine mehed piinarikkast surmast päästab.

Julge noortekomöödia "John Tucker peab surema" heidab pilgu armukadedate teismeliste salamaailma. Sündmusteahel käivitub, kui selgub, et kolm populaarset ja väga konkurentsihimulist tüdrukut saavad ühel hetkel teada, et nad käivad kõik ühe ja sama poisiga: John Tuckeriga. Petetud tüdrukud otsustavad Johnile kätte maksta. Tuckeril õnnestub aga seatud piinlikest lõksudest puhtalt välja tulla ning koguni populaarsust juurde võita. Kättemaksuihas lasevad tüdrukud käiku oma viimase trumbi - uustulnuk Kate'i abiga loodetakse John lootusetult armuma panna, et siis tema süda murda.

"Väike mees" on häbitu komöödia groteskses võtmes. Darryl Edwards (Shawn Wayans) tahab nii väga isaks saada, et peab ühel päeval nende kodu trepil lebavat, erakordselt väikest kasvu ja beebinäoga juveelivarast Calvin Simsi (Marlon Wayans) kellegi poolt hüljatud imikuks. Koos abikaasaga otsustatakse vargapoiss oma hoole alla võtta. Samal ajal püüab Calvini paarimees Percy P (Tracy Morgan) saada kätte kogemata Darryli majja sattunud varastatud kalliskivi, mida ootab kurikuulus maffiaboss (Chazz Palminteri).

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    25. November 2011, 09:42
    Otsi:

    Ava täpsem otsing