6. oktoober 2006 kell 8:28

Ain Seppik: minu jaoks kehtib süütuse presumptsioon

Riigikogu liige Ain Seppik jäi korruptsiooni teemat maa-ametis ja Reiljani võimalikku tagasiastumist kommenteerides juristi seisukohtadele kindlaks.

"Minu jaoks on see olukord hetkel täpselt sama ebaselge, kui see on ilmselt ka Villu Reiljani enda jaoks. Vaatame mis sealt edasi tuleb. Mina olen elukutselt jurist ning minu jaoks kehtib juriidiline termin süütuse presumptsioon. Alustatud on ka ju kirminaalmenetlust, osa inimesi on eeluurimise ajaks kinni peetud," kommenteerib Seppik.

"Olen ettevaatlik sellistes asjadest. Mujal maailmas räägitakse nendest protsessidest alles siis, kui on käest kohtuotsus," täpsustab Seppik." Kuid kas Reiljan peaks poliitilist vastutust kandma või mitte? Arvan, et kõigepealt tuleks selgeks teha, mille eest täpsemalt ta peaks vastutust kandma? Kas on reaalselt tuvastatud rikkumine ja kas keegi kannab ka muud vastutust?" tõstatas Seppik küsimused kommenteerides Reiljani võimalikku tagasiastumist.

"Kui oli kultuurirahastu asi, siis Reiljan tunnistas süüd ja asi nö lahenes, kuid praegune juhtum pole sellele absoluutselt sarnane.

Vaatame mis saab edasi," kommneteerib Seppik.

Tänases Äripäevas on artikkel teemal, kuidas Villu Reiljan lubas Nissi vallale kooli remondik 3 miljonit krooni ning kuidas minister nüüd seda lubadust eitab." Kahjuks ma pole seda artiklit veel lugenud. Kuid ma ei saa aru kuidas on Reiljan üldse võimeline lubama Nissi vallale midagi seesugust ?See on ikka rohkem kohaliku omavalitsuse teema. Kahjuks ei tea hetkel täpsemalt kommenteerida," lisab Seppik.

Hetkel kuum