14miljonise riigilõivupettusega seotud firmajuht pääses lühivangistusega

Kadri Jakobson 09. oktoober 2006, 00:00

Kohus mõistis reedel ametialases lohakuses süüdi ja määras kaks kuud vangistust Liivi Teeninduse juhile Peeter Tambergile. Vangistus loeti kantuks eelvangistuses viibitud ajaga. Tambergil tuli maksta 4500kroonine sundraha.

Tambergil tuli vangistuses olla vaid 70 päeva, lisaks maksti talle tagasi 950 000kroonine kautsjon, mille mees tasus 2003. aastal vabadusse pääsemise eest.

Süüdistuskokkuvõttes seisab, et Liivi Teeninduse juhataja Peeter Tambergi ja Eesti Riikliku Autoregistrikeskuse (ARK) juhtkonna vahel oli suuline kokkulepe, et Liivi Teenindus OÜ kogub ARKi toimingute riigilõivu sularahamakseid ja kannab raha maksuameti kontole Hansapangas. Ülekandeid pani Tamberg tegema firma pearaamatupidaja Malle Krami.

2001. aasta jaanuarust kuni 2003. aasta septembrini tegi Kram alusetuid ülekandeid OÜ Prominor kontole, enda kontole, aga ka poegade Kauri ja Kalle kontodele kokku üle 12 miljoni krooni. Mullu veebruaris mõistis Tallinna linnakohus Krami süüdi Liivi Teenindus OÜ varade omastamises.

Kohtus selgus, et kõik see toimus Tambergi lohakuse tõttu, kes kordagi ei kontrollinud riigilõivu makseid maksuameti kontole ega isegi omaenda firma kontot, kust oleks pettus ilmsiks tulnud. Kohus otsustas, et Tamberg tekitas ametialase lohakusega suure varalise kahju.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    24. November 2011, 16:19
    Otsi:

    Ava täpsem otsing