Õpime küll, aga vastutame ka

Kertu Ruus 09. oktoober 2006, 00:00

Eelmisel nädalal pidasid riigiametnikud foorumit, millel oli tore nimi "Õpime vigadest!" Mõte oli rääkida seekord edulugude kõrval ometi ka vigadest ning taunida seda, et avalik sektor oma ebaõnnestumised vaiba alla pühib.

Millegipärast ei leidnud ma kavast ettekannet teemal, kuidas panna riigiteenistujad vastutama selle eest, et kodanikud või ettevõtjad tema pärast vastu pükse saavad.

Võtame maksumaksjale 715 miljoni kroonise trahviga lõppenud suhkrusaaga. Läbirääkijad ei suutnud varude keelamist ära hoida, Riigikogu tegi hilinenud otsuse, põllumajandusministeerium ja maksuamet hakkasid ettevõtjatelt raha sisse nõudma. Lõpuks mässavad ettevõtjad kohtus ja kaotavad segaduse pärast raha ning kodanikud tasuvad kollektiivselt trahvi. Vastutajat ei leia kuskilt. Miks nii? Paluksin sel teemal riigiametnike foorumit.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    24. November 2011, 16:19
    Otsi:

    Ava täpsem otsing