Juhtkiri: Äripäev lubaks klaasikese, üle selle olgu asi karm

Annika Matson 09. oktoober 2006, 13:42

Äripäev toetab oma homme ilmuvas juhtkirjas
justiitsminister Rein Langi ideed - lubada autorooli 0,5 promilliga. Senisest
karmimalt tuleks aga Äripäeva meelest karistada neid, kes ühe klaasiga ei
piirdu.

Ideele leidub vastuväiteid: ligi viiendik inimkannatustega liiklusõnnetustest toimub joobes autojuhtide osalusel, mõne juhi teeb ohtlikuks liiklejaks juba pisike pitski, rohkem istub rooli napsitanud roolikeerajaid – ka need, keda seni üldine keeld on distsiplineerinud.

Justiitsministri ettepaneku poolt räägib see, et nelja viiendiku hukkunud mootorsõidukijuhtide veres oli alkoholi 1,5 promilli ja enam, samuti see, et 05 promilli ei ole näiteks Riigikohtu hinnangul mitte joove, vaid alkoholi tarvitamise tunnus, ning Euroopa ühtlustab piirmäärasid, transporditurvalisuse nõukogu soovitab ühtselt 0,5 promilli üle Euroopa.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
09. October 2006, 13:40
Otsi:

Ava täpsem otsing