Ligi 5 miljardit krooni laekus 9 kuuga Tallinna linnakassasse

Annika Matson 09. oktoober 2006, 18:48

Selle aasta üheksa kuuga laekus Tallinna
linnakassasse 4,9 miljardit krooni, teatas linna pressiteenistus.

Seda on 80,3protsenti aastaks kavandatud rahavoost. Kavandatud eelarvelaenu summas 400 miljonit krooni ei ole linn veel võtnud. Eelarvelaenu arvestamata laekus käesoleva aasta üheks kuuga linnakassasse 86% planeeritust.


Maksutulusid laekus üheksa kuuga 2,36 miljardit krooni, sh tulumaksu 2,19 miljardit, maamaksu 94 miljonit ja kohalikke makse 73 miljonit krooni. Vara müügist laekus 1,148 milardit krooni. Vara müügitulust andis põhilise osa Juhkentali ja Smuuli tee kinnistute müük. Linna asutustele laekus üheksa kuuga tegevustuludena 532 miljonit krooni. Riigieelarvelisi eraldisi laekus 714 miljonit krooni.


Võrreldes eelmise aasta sama perioodiga laekus tänavu üheksa kuuga maksutulusid 395 miljonit krooni enam, sh tulumaksu 392 mln krooni enam. Tulumaksu laekumise kasvu põhilised tegurid olid keskmise palga ja tööhõive kasv.
Vara müügist laekus käesoleva aasta üheksa kuuga eelmise aasta sama perioodiga võrreldes 713 miljonit krooni enam.
Kokku ületavad käesoleva aasta üheks kuu laekumised eelmise aasta sama perioodi laekumisi 456 miljonit krooni, ilma 2005. aastal võetud laenuta 852 mln krooni enam.
Linnakassast tehti üheksa kuuga väljamakseid 4,5 miljardi krooni ulatuses.
Septembri lõpus oli linnakassas 806 miljonit krooni. Linnakassa vabadest vahenditest 753 miljonit krooni oli paigutatud tähtajalistesse deposiitidesse, rahaturu fondi ja võlakirjadesse. Raha paigutamistest teenis linn üheksa kuuga 12 miljonit krooni finantstulu, mis on seitse miljonit krooni enam kui eelarves kogu aastaks prognoositud finantstulu.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
09. October 2006, 18:48
Otsi:

Ava täpsem otsing