Suured sulid sõidavad ikka tõllas

Annika Matson 09. oktoober 2006, 11:33

Kolme aasta eest lahvatas skandaal, et
ARK-i riigilõivu kogunud Liivi Teenindus on varastanud ligi 7 miljonit krooni.
Aasta pärast uurimist selgus, et summa on poole suurem - koguni 14 miljonit
krooni.

Minul kui ajakirjanikul jäi seda teemat kajastades mulje, et suur suli on taas tõllas ja väike võllas.

Esimesena käis selles asjas kohtu all Liivi Teeninduse raamatupidaja Malle Kram, kes sai aasta ja kaheksa kuud reaalset vangistust. Naine väitis kohtus, et tegi ülekandeid iseendaga seotud firmale, poja arvele, firmajuhi Peeter Tambergi mahitusel. Ja raha kantimine algas väidetavalt juba aastal 2001.

2003. aasta detsembris maksis Tamberg hiigelkautsjoni - 950 000 - krooni ja pääses jõuluks koju. Kardeti, et sageli välismaal puhanud juht võib sinna jäädagi. Kautsjoniraha laenanud mees enda sõnul tuttavatelt. Nüüd, kolm aastat hiljem langetas kohus otsuse ka tema suhtes - 4500 krooni sundraha ja kaks kuud vangistust, mille mees 70 päevase vahil oleku ajaga ammu ära kandis.

Erinevalt raamatupidajast, kes meedia eest pakku puges, ei teinud seda mitte Tamberg. Nagu öeldakse - parim kaitse on rünnak. Tamberg kuulutas, kuidas kõiges on süüdi raamatupidaja. "Teie ei usu ehk mind, kuid raha kõrvaldamine oli väga robustne," ütles Tamberg ajalehes toona. Tema ei teadnud mõistagi midagi ja firma kontolt tehtud makseid ka ei jälginud. Ja uurimine ei tuvastanud muud, kui Tambergi ametialast lohakust. Ühe suurvarguse lugu on jõudnud taas "õnneliku" lõpuni, mille võiks lõpetada lausega… ja nad elasid õnnelikult elu lõpuni. See lugu võiks meenuda siis, kui astute sisse Tambergi äriga seotud paikadesse Tallinnas: Sihi tänava Alexi hotelli või postimaja allkorrusele Liivi restorani.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
09. October 2006, 12:03
Otsi:

Ava täpsem otsing