Trigoni aktsiafondidest kasvas septembris enim Uus Euroopa Top 10 Fond

Annika Matson 09. oktoober 2006, 10:47

Trigon Capitali Uus Euroopa Top 10 Fond
kosus septembris 2,9 protsenti, teatas firma.

Top 10 aktsiafond investeerib kümnesse Trigon Capitali investeerimismeeskonna arvates kõige atraktiivsemalt hinnatud Euroopa Liidu uute liikmesriikide ja kandidaatriikide börsiettevõttesse.

Poola Väikeettevõtete Fond kasvas kuuga 2,4, Teise Laine Fond 1,7 ja Kesk- ja Ida-Euroopa Fond 0,2%.

Aasta algusest on enim tõusnud Teise Laine Fondi osak, mille väärtus on kosunud 26,9 protsenti.
Poola Väikeettevõtete Fond on aasta algusest kasvanud 13,5 ja Kesk- ja Ida-Euroopa Fond 5,9 protsenti.

Veebruaris asutatud Top 10 Fond on kosunud 7,7 protsenti.

"Negatiivse investorite meeleolu põhjustas globaalne toorainehindade langus ning poliitilised pinged Ungaris ja Poolas. Meie fondide tänane fookus on Poolas, mille majandus näitab tugevaid kasvunumbreid - alaneb tööpuudus, erasektoris luuakse uusi töökohti ning kasvab jaemüük," kommenteeris teates Trigon Capitali varahaldusüksuse juht Kristel Kivinurm-Priisalm.

Ta möönis, et ettevõtete külastuste käigus ollakse saanud kinnitust, et lõpuks on Poola ettevõtete investeeringute tsükkel pöördunud ning ettevõtted hakkavad jälle investeerima, et tõsta oma tootmismahte. "Arvame, et Poola majandus kasvab kiirelt järgneva viie aasta jooksul - kasvu toetavad eelkõige eraisikute laenukoormuse kasv ning ettevõtete investeerimistsükkel. Seetõttu on ka suur osa meie fondide varadest investeeritud just Poola kodumaisele tarbimisele suunatud väikettevõtetesse," ütles Kivinurm-Priisalm.

Trigon on seisukohal, et täna pakuvad just Kesk- ja Ida-Euroopa väikeettevõtted, eriti Poolas, parimaid investeerimisvõimalusi. Poolas on oodata järgneva kuue kuu jooksul 35 ettevõtte börsiletulekut.

Rahvusvahelised investorid ei investeeri täna regiooni väikettevõtetesse, sest nende kohta puudub inglisekeelne analüüs. Trigon on Poola loonud oma kohaliku meeskonna. Lisaks Poola alahinnatud väikeettevõtetele näeb Trigon täna häid võimalusi ka Ungari eksportijates ning Rumeenia ja osaliselt ka Horvaatia väikefirmades.

Trigon kommenteeris teates, et septembris pakkusid arenenud riikide turud positiivset tootlust vaatamata märkidele USA majanduslanguse kohta ning Föderaalreservi kahevahel olekut intressimäärade suhtes. Majanduskasvu aeglustumine vähendab inflatsioonisurvet ning seega ei ole vajadust enam intressimäärade tõstmiseks. See optimistlik vaatevinkel hõlmab ka kerget maandumist USA majandusele. Arenevate turgude tootlus aga ei olnud nii tugev. Kesk- ja Ida Euroopa aktsiad lõpetasid kuu natuke madalamatel tasemetel eelkõige raha väljavoolu tõttu regioonist.


Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
09. October 2006, 10:47
Otsi:

Ava täpsem otsing